Tiende seier til Terna med mannskap Nils Ove Nipen, Harald Nipen og Ove Gram Nipen i Norgesmesterskapet for Oselvar spriseil 2024

Helgen 10 – 11 august arrangerte MB Norgesmesterskap for Oselvar spriseil. Totalt 15 båter deltok med mannskap fra i alt fem ulike foreninger.

Lørdag bød på utfordrerne vind forhold fra sydvest med kraftige regnbyger og sterk vind. Selv om banen ble lagt i indre del av Fanafjorden ble det en hektisk seilas både for seilere og følge båter, to seilbåter kullseilte, en knakk bommen og flere trengte assistanse for å komme tilbake til havnen. Det ble kun seilt en seilas der 8 av 15 båter fullførte. Seilasen ble vunnet av Terna med Susi på andreplass og Stolmaren på tredjeplass.

Lørdag kveld hadde Jentelaget stelt til NM fest i 2 etg. på nøstet. Flott oppdekning, god mat og munter stemning!

Søndag var værgudene på vår side med sol og vind fra NW styrke 4-6 m/s, det ble seilt fire seilaser på relativt korte baner. Banen var i område mellom Selvågen og Svartholmen.

Terna fortsatte suksessen fra lørdagen med tre første plasser og en andre plass og var dermed utilnærmelig i sammendraget. Det var jevnt om sølv og bronse medaljene og det ble først klart etter femte seilas og det var mulig å stryke den dårligste, at Seira kapret sølv og Dristig bronse. Seira vant i tillegg start pokalen i fjerde seilas med en start på 4s.

Medalje vinnerne ble da:

Gull: Terna, Nils Ove Nipen, Harald Nipen, Ove Gram Nipen MB, 4.0 poeng

Sølv: Seira, Svein Økland Eline Teigland Bakke, Åshild Teigland N/T, 9.0 poeng

Bronse: Dristig, Arild Teigland Gjerstad, Torunn Nødland, Victoria Gjerstad N/T 12.0 poeng

Link til fullstendig resultatliste: https://manage2sail.com/no/Home/DownloadReport/event/1317b643-5c44-434b-896d-74b75ddf066c/report/b88a72d6-d308-42a2-897a-4f15c9164c40

Takk til alle funksjonærer som bidro på en fantastisk måte uansett vær og vind. En spesiell takk til regatta sjef Geir Odmar Blaarud Heldal som kom ens ærend fra Kristiansand.

Takk til Jentelaget som ikke bare arrangerte NM fest men som også smurte matpakker både lørdag og søndag morgen til alle funksjonærer, det smake!

Tilslutt, takk til mesterskapets sponsor Lerøy Seafood som bidro med gave premier, støtte til bygging av ny regatta Oselvar og reker til festen.

Link til til flere bilder: https://album.min-sky.no/a/XKvnoc6dT-yuHH4E7cU3gQ

Skroll til toppen