Årets NM for Snipe Master gikk av stabelen på Milde helgen 24 og 25 August.

Under oppsummering av Geir Myre:

Master klassen er definert hvor rormann må være 45 år eller mer og samlet alder med mannskap må være 80 år eller mer.

Det var 15 påmeldte båter hvorav 14 stilte til start.

Lørdagen gikk med til venting på at vinden skulle løye. Opprinnelig start var planlagt klokken 12, men det ble fort klart at Fanafjorden blåste friskt og i perioder altfor mye. Bare noen kilometer unna blåste det samtidig tak av bolighus og idrettsanlegg fikk kraftige skader. Problemet var først og fremst plutselig vindøkningeri forkant av regnbyger som var langt over det forsvarlige for joller. Da stemning på lørdag ettermiddag sank med stadig mye vind og ingen konkurranse så ble grillen fyrt opp. Og pølser og brød samt noe lumpe for østlendinger kunne serveres, ja da ble det en høydare som ble satt pris på.

Da klokken etter hvert nærmet seg 17 tok regatta-sjefen en avgjørelse på at det ikke ble noen seilas denne dagen. Derimot så ble det besluttet at starten på søndagen ble flyttet fra 11 til 9 om morgenen hvor man forventet akseptable forhold. Da ble det avviklet 5 regattaer i stort sett frisk vind og i fjerde regattaen så fikk flere sniper kullseilinger. I slutten av august så er ikke badetemperaturen så fristende så flere valgte å bryte for enten å få varmen tilbake eller unngå kullseiling. Det kom noen kraftige byger med mye vind så hadde man festet skjøter  i cleat så var veien til vannet kort.

Vinner og mester ble Totto Hartman med sønnen Georg fra Bærum Seilforening. Han vant også Nordisk i år. På en god andre plass kom Trond Årø og Jon Arild Tørresdal fra Milde. Tredje plassen gikk til Reidar Bertehelsen og Janett Krefting.

På sjøen hadde innkalte mannskaper et godt grep på sikring og i klubbhus styrte jentegruppen mat og drikke til alle sin fornøyelse inklusiv en sosial samling lørdag kveld.

Snipe seilerne var godt fornøyd med arrangementet og takket være Regattasjef Eivind Wiik fra Askøy Seilforening så gikk startene raskt og banen lå stabilt gjennom hele regatta serien uten at noen merker trengte å flyttes. Værgudene er det lite å gjøre med og det er de fleste seilere godt vant med. Vindstille er ofte mye verre.

Her er lenke til resultatene i Manage2Sail :https://manage2sail.com/no/event/08f457fa-b261-4918-9890-8aa43e3603ca#!/results?classId=5d09fd86-f414-4ad3-953e-df5be9fdffae

Skroll til toppen